AffischerAffärstryckAllmänna sällskapAllmänna utställningar och mässorAlmanackorFackföreningstryckFanzinerGöteborgGöteborgs universitet och högskolorIdrott, lek och spelInternationella relationerJubileumsutställningen i Göteborg 1923KonstLönestatistik och ackordprislistorMuseer, stiftelser och fonderMusik och teaterNykterhetsrörelserPersonverserPartitryckPolitik och förvaltningSakkunnigutlåtandenTelefonkatalogerUnderhållning, fester och ceremonierVisor och dramatik
This is the "Hem" page of the "Vardagstryck på Göteborgs universitetsbibliotek" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content
Reklam- och informationsmaterial från företag, institutioner, organisationer och föreningar.
Last Updated: Aug 13, 2015 URL: http://libguides.ub.gu.se/vardagstryck Print Guide RSS Updates

Hem Print Page
  Search: 
 
 

 

 

 VARDAGSTRYCKSSAMLINGEN PÅ

HUMANISTISKA BIBLIOTEKET

 
Vardagstryck, småtryck, okatalogiserat tryck, och efemärt tryck är olika benämningar på material som oftast inte har katalogiserats eller förtecknats på traditionellt  sätt och därmed inte är sökbart i de vanliga bibliotekskatalogerna.
 
Det rör sig ofta, men inte alltid, om tunna häften, pamfletter eller broschyrer av karaktären reklam- och informationsmaterial från företag, institutioner, organisationer och föreningar.
 
Innehållsmässigt kan materialet sägas ha "aktualitet för dagen" men utgör över tid en intressant och viktig källa för forskning och studier.
 
Ovan syns ett axplock  ur de avdelningar som finns representerade i vardags-tryckssamlingen. Klicka på bilderna för att läsa mer. Det äldsta materialet i Humanistiska bibliotekets vardagstryckssamling är från 1600-talet, men för huvudelen av samlingen är täckningstiden 1850-1950. Under fliken Avdelningar finns en fullständig förteckning över alla kategorier.
 
 
Description

Loading  Loading...

Tip