AffischerAffärstryckAllmänna sällskapAllmänna utställningar och mässorAlmanackorFackföreningstryckFanzinerGöteborgGöteborgs universitet och högskolorIdrott, lek och spelInternationella relationerJubileumsutställningen i Göteborg 1923KonstLönestatistik och ackordprislistorMuseer, stiftelser och fonderMusik och teaterNykterhetsrörelserPersonverserPartitryckPolitik och förvaltningSakkunnigutlåtandenTelefonkatalogerUnderhållning, fester och ceremonierVisor och dramatik
This is the "Affärstryck" page of the "Vardagstryck på Göteborgs universitetsbibliotek" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content
Reklam- och informationsmaterial från företag, institutioner, organisationer och föreningar.
Last Updated: Aug 13, 2015 URL: http://libguides.ub.gu.se/vardagstryck Print Guide RSS Updates

Affärstryck Print Page
  Search: 
 
 

Ur samlingen

 

Affärstryck i Humanistiska bibliotekets okatalogiserade samlingar

Materialet är alfabetiskt och kronologiskt sorterat i kapslar. Täckningstiden för merparten av materialet är 1850-1980. Äldre och nyare material finns i mindre omfattning. Samlingen innehåller:
  • Priskuranter
  • Varubeskrivningar
  • Annonser och Reklam
  • Informationsmaterial
  • Kataloger
  • Instruktioner
  • Övrigt
Exempel på material som finns i samlingen är  till exempel kataloger från Clas Ohlson, frökataloger från Göteborgs trädgårdsförening eller produktbeskrivningar, instruktioner och handböcker för cyklar och bilar.
 
Ämneskatalog finns över samlingen. Man kan exempelvis slå på en viss vara och få tips på företag. Exempel: Möbler – Svensson i Lammhult. Ämneskatalogen är inte tillgänglig för allmänheten men personal kan hjälpa till att söka fram material.
 
Materialet är inte sökbart i bibliotekskatalogen GUNDA.
Signum: Okat Qz
Vid frambeställning på kvitto ange signum, år/täckningstid och namn på företag/institution. I den mån det finns titlar är dessa inte sökbara.
 
Exempel:
Signum: Okat Qz
Titel: Svensson i Lammhult
År: 1945-1960
 

Ur samlingen

Description

Loading  Loading...

Tip