AffischerAffärstryckAllmänna sällskapAllmänna utställningar och mässorAlmanackorFackföreningstryckFanzinerGöteborgGöteborgs universitet och högskolorIdrott, lek och spelInternationella relationerJubileumsutställningen i Göteborg 1923KonstLönestatistik och ackordprislistorMuseer, stiftelser och fonderMusik och teaterNykterhetsrörelserPersonverserPartitryckPolitik och förvaltningSakkunnigutlåtandenTelefonkatalogerUnderhållning, fester och ceremonierVisor och dramatik
This is the "Telefonkataloger" page of the "Vardagstryck på Göteborgs universitetsbibliotek" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content
Reklam- och informationsmaterial från företag, institutioner, organisationer och föreningar.
Last Updated: Aug 13, 2015 URL: http://libguides.ub.gu.se/vardagstryck Print Guide RSS Updates

Telefonkataloger Print Page
  Search: 
 
 

Om

Tryckta telefonkataloger i Sverige har förekommit sedan 1880 och innan dess fanns tryckta adresskalendrar. Sedan dess har det funnits en mängd olika katalogföretag och utgåvor, men det är främst Televerkets, sedermera Telias och Eniros, rikstäckande telefonkatalog som menas när man i Sverige talat om "telefonkatalogen"
(Wikipedia).

 
 

Telefonkataloger i Humanistiska bibliotekets okatalogiserade samlingar

Humanistiska biblioteket har den svenska telefonkatalogen fr.o.m. år 1901. De första katalogerna heter Rikstelefonkatalogen och var då för hela riket. Telefonkatalogen är inte sökbar i bibliotekskatalogen GUNDA.
 
Vid frambeställning på kvitto ange:

Titel: Telefonkatalog
Signum: 4 A
Ort och år
 
Se exempel nedan, glöm inte dagens datum och dina kontaktuppgifter.

Tips!
Dessutom finns Abonnenter i förbindelse med Kongl. Telegrafverkets centralstation i Göteborg från 1 juli 1888 samt 1 juli 1891. För 1891 finns också Kongl. Telegrafverkets telefonförbindelse i Stockholm och å andra dermed förbundne orter. Detta är alltså en Rikstelefonkatalog. Dessa tre kataloger finns i våra vanliga samlingar och beställes med signum: Kommunik. Sv. Telef. & Telegr. Tidskr.

Det finns inga utländska telefonkataloger på Humanistiska biblioteket.
 
Description

Loading  Loading...

Tip